Bjerringbro by fik elektricitet i 1908, hvor fabrikant I. C. Thestrup, Gullev, og fabrikant F. L. Hansen, Holstebro, gik sammen om at starte et elektricitetsværk i Bjerringbro. De to producerede og solgte elektricitet til byens beboere og virksomheder frem til 1917, hvor der blev oprettet et interessentskab, der overtog det private værk for 36.000 kr.
Værket havde til huse i den bygning, der nu er lavet om til Ungdommens Hus ved Storegades sydside op mod jernbanen. I 1924 gik værkets maskine i stykker, og man undersøgte mulighederne for at købe strøm hos EGO, et selskab der stod for strømforsyningen i oplandet, men resultatet blev, at der blev bygget ny maskinhal på Rossensgade, og her blev installeret en ny Holeby dieselmotor. Investeringen var samlet på 100.000 kr., og så var værket klar til levering af strøm igen.
I 1930 var det på grund af udviklingen igen nødvendigt at udvide kapaciteten, og man skulle købe en ny motor, men i stedet blev det vedtaget at købe en omformer, så man kunne få strøm fra EGO.
Efter nye love om elforsyning skelnes der i dag om forsyningsselskaber og netselskaber. Forsyningsselskab er det selskab, der leverer elektriciteten, og netselskabet er det selskab, der har pligt til at sørge for, at elnettet er i orden til at levere strøm til forbrugerne.